Hallo, mijn naam is Mirrin Leemans-Dekkers

Wat leuk dat je mijn website bezoekt en wilt lezen wat mijn missie is!

Al sinds 2002 werk ik met veel passie als leerkracht in het (speciaal) basisonderwijs. Nog steeds ben ik vaak verwonderd over hoe lief, leuk, grappig, vindingrijk en creatief kinderen kunnen zijn! Ik mag dan ook graag een praatje maken met mijn leerlingen. Ik spreek vertrouwen in ze uit, geef ze een compliment, een aai over hun bol of een knuffel als dat nodig is.
Als leerkracht voel ik het als mijn verantwoordelijkheid om kinderen een veilige, fijne, rijke leeromgeving te bieden waar ze zich optimaal kunnen ontspannen. Want je kunnen ontspannen is prioriteit nummer 1 om te komen tot leren!
Inmiddels weet ik dat kinderen zeer weinig leren uit boeken, achter een tablet of van huiswerk.
Kinderen leren door te spelen, te bewegen, te ervaren en te delen met elkaar.

In mijn ideale leeromgeving is er geen sprake van tijdsdruk of prestatiedruk. Toetsscores worden louter gezien als een momentopname waarop de ontwikkeling in kaart wordt gebracht zonder daar een zwaar waardeoordelen aan te hangen. Het huidige onderwijssysteem voldoet zeker nog niet aan mijn ideale plaatje. En dat is soms weleens teleurstellend.
Maar….opgeven is geen optie!

Ik draag graag m’n steentje bij aan een meer passend-onderwijs-systeem voor alle kinderen! Daarom ben ik o.a. een gedreven en enthousiast promotor van bewegend leren in de klas. En dat begint zijn vruchten af te werpen! Veranderingen worden langzaamaan steeds meer zichtbaar in het huidige onderwijs.  Maar…verandering kost tijd……heel veel tijd.

Daarom startte ik in 2012 naast mijn baan in het onderwijs én het runnen van een gezin, mijn eigen praktijk. Een feit waar ik nog altijd erg gelukkig om ben!
In mijn praktijk begeleid ik kinderen op mijn eigen wijze.
Ik kijk goed naar hoe kinderen bewegen en kijken. Daarnaast luister ik naar hoe ze spreken, wat ze vertellen en wat ouders mij vertellen. Op basis daarvan maak ik een plannetje van aanpak waarin beschreven staat hoe we het systeem gaan resetten, blokkades  gaan oplossen en leeringangen weer gaan activeren. De ervaring leert dat dit zeer effectief werkt!
Inmiddels is praktijk KiddyUp uitgegroeid tot een drukbezochte praktijk en ben ik dankbaar voor de waardering die ik vaak mag ontvangen van ouders en hun kinderen. Want als kinderen een succeservaring opdoen, hoe klein ook, dan maakt dat mij ook steeds weer een beetje blij!

Mijn motto: ‘Kijk en luister goed naar een kind en heb vertrouwen. Geef extra aandacht aan datgene wat goed gaat. Vanuit die kracht ontwikkelt een kind zich altijd verder!

Mirrin

 

Werkervaring:
*Sinds 2002 tot op de dag van vandaag geniet ik van het  lesgeven aan speciale doelgroepen én het werken als intern begeleider in het PO.
*Daarnaast word ik sinds 2012 bijzonder blij van alle leerlingen die ik ooit heb mogen begeleiden en nog steeds of soms weer mag begeleiden.
*Met veel passie verzorg ik sinds 2016 presentaties, trainingen en workshops over bewegend leren.  (o.a. voor Medilex Onderwijs)


Recente bijscholingen
:
Leefstijl coach, kindercoaching, Triple P, coach: Ik leer anders, Taal in Blokjes, Beeld en Brein coach, visueel screener, Faalangst-reductie-trainer, Beelddenk-specialist, Bootcamp-trainer:  Rekenen en Spelling, reflex-integratie INPP Schoolprogramma trainer, visuo-motorisch trainer, psychomotorisch leer- en gedragsspecialist. RMT 1 & 2, 3 reflexintegratietrainer, POPtalk trainer, Kanjer-trainer, Oogbalans functioneel visueel trainer.

 

 

 

 

 

 

 

 

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera