Spreekt de informatie die je gelezen hebt op deze website onder het kopjes : bewegen als basis en de kunst van goed kijken op deze website je aan en denk je: ‘Dit gaat (misschien wel) over mijn kind!’
Neem dan contact op voor het maken van een afspraak voor een gratis en vrijblijvend (telefonisch)kennismakingsgesprek. We bespreken dan wat ik voor jullie kan betekenen en maken indien gewenst een 1e afspraak.

Een coachingstraject kan er als volgt uitzien:

KiddyUp Psychomotorische screening
Na een kennismakingsgesprek plannen we een afspraak voor een psychomotorische screening. Tijdens de psychomotorische screening wordt gekeken of primaire reflexen nog actief zijn in het lichaam, hoe lichaamsbalans en lichaamscoördinatie zijn ontwikkeld en hoe lichaamshelften/hersenhelften met elkaar samenwerken. Er wordt gekeken naar het verloop van de zintuiglijke informatieverwerking (dominantiepatroon) en voorkeur van leerstijl (beelddenken).

Oogbalans Optometrisch onderzoek
Om optimaal resultaat te behalen uit de KiddyUp Beweeg-Kijk-Leer & Groei-training is het in veel gevallen noodzakelijk om naast de psychomotorische screening ook een Oogblans functioneel optometrisch onderzoek te laten doen door een functioneel optometrist bij Oogbalans in Berlicum.  

KiddyUp Beweeg-Kijk-Leer & Groei-training
Wanneer alle informatie verzameld is, gaan we over tot het samenstellen van een traningstraject op maat. Een trainingstraject bestaat gemiddeld uit 10 trainingssessies. Het aantal sessies hangt af van de ernst van de problematiek en de leeftijd van het kind. Er kan al gestart worden met trainen vanaf 5 jaar. Trainingssessies worden om de 2 weken gepland. Na iedere trainingssessie worden oefeningen meegegeven voor thuis. Het is belangrijk om deze oefeningen iedere dag trouw uit te voeren onder begeleiding van een ouder. Kinderen kunnen dit niet alleen! Het oefenen bedraagt 15 minuten per dag. De ervaring leert, dat trouw oefenen wordt beloond met bijzondere resultaten!!

Inhoudelijk werken we aan de volgende onderdelen:

Bewegen
We werken aan reflexintegratie en het verbeteren van lichaamsbalans/lichaamscoördinatie, zodat verschillende gebieden in het brein worden geactiveerd en verbonden raken met elkaar.
Kijken
We werken met oefeningen van de Oogbalans visuele training   We trainen de oogspieren en verbeteren de samenwerking tussen de hersenen en de ogen, zodat de hersenen weten hoe zij visuele informatie efficiënt moeten verwerken en opslaan.  Oogbalans visuele training is geen behandelmethode voor dyslexie. Echter leert de ervaring, dat kinderen met dyslexie baat kunnen hebben bij het doen van visuele oefeningen.
Leren
We oefenen in spel en beweging met het automatiseren van o.a.: sommen, letters, woorden en/of een taakgerichte werkhouding, zodat informatie vlot uit het geheugen opgehaald kan worden. Beelddenkers komen weer terug in hun kracht door te werken aan balans. We oefenen o.a. spelenderwijs met opdrachtjes die een beroep doen op het talige-, analytische- en sequentiële denken.
Groeien
Door te oefenen met het hierboven genoemde, worden blokkades in de ontwikkeling opgelost. Kinderen komen weer meer in balans, waardoor lichaam en brein weer beter gaan samenwerken. Vaak zijn kinderen het vertrouwen in zichzelf helemaal verloren! Net zelden hebben kinderen en ouders die bij mij komen al allerlei trajecten doorlopen, helaas niet altijd met het gewenste resultaat. We staan daarom regelmatig ook stil bij de groei die een kind doormaakt. Er wordt o.a. gewerkt met de methode POP-talk.

Oogbalans Optometrische controle
Na ongeveer 5 sessies: KiddyUp Beweeg-Kijk-Leer & Groei-training is het raadzaam om een bezoek te brengen aan een functioneel optometrist bij Oogbalans in Berlicum voor een optometrische controle. De resultaten van een optometrische controle werken vaak als motivatie! De optometrische controle brengt na consequent oefenen in de vooruitgang in kaart.
Na de 10e sessie KiddyUp Beweeg-Kijk-Leer & Groei-training vindt een optometrische eindcontrole plaats bij Oogbalans in Berlicum.

 

 

 

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera