Wanneer reflexen niet goed onder controle zijn, dan staat dit garant voor problemen in de ontwikkeling. Geïntegreerde reflexen vormen het fundament voor een voorspoedige ontwikkeling!

De basis moet dus op orde zijn! Wanneer dit niet het geval is, dan zal bij concentratie-, leerproblemen ongeacht de vorm van begeleiding en remedial teaching, het resultaat op de lange termijn altijd sterk tegenvallen. Dit veroorzaakt stress! Stress bij je kind!

En wat gebeurt er in ons brein op het moment dat we ons gestrest voelen…… alle functies in onze hogere hersenen worden uitgeschakeld! Ons reptielenbrein neemt de overhand en zegt tegen ons: ‘vechten of vluchten! We worden lichamelijk onrustig, extra gevoelig voor prikkels en we raken emotioneel uit balans. Ook onze hersenhelften kunnen niet meer samenwerken en ons werkgeheugen laat ons in de steek. Het leren van nieuwe vaardigheden lukt NIET!

En dat frustreert! Niet zelden hebben kinderen met een restant aan actieve primaire reflexen enorm last van faalangst! Faalangst zorgt weer voor extra stress en die stress heeft weer een nog negatievere invloed op het leren….De cirkel is rond.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera